-->

bildet mangler

bildet mangler

bildet mangler

bilder mangler

bildet mangler

bildet mangler

bildet mangler

 

 

 

Utstillinger

Kragerø har flere gallerier med varierte utstillinger, hele året.
I mai 2009 var det 100 år siden Edvard Munch kom til Kragerø. Han falt for den lille byen, bosatte seg på Skrubben, og malte flere av sine kjente malerier her i perioden 1909-1915.
Maleren og tegneren Theodor Kittelsen ble født i Kragerø i 1857 og vokste opp her. I Kittelsenhuset er det en fast utstilling om hans liv og kunstneriske virke, eksemplifisert med skiftende utstillinger av originale Kittelsen-arbeider. Kittelsenhuset er en del av Berg-Kragerø museum, et kulturhistorisk museum med vekt på lokal byhistorie, kystkultur og landstedsliv med utgangspunkt i lystgården Berg fra tidlig 1800-tall.


Sommerens kunstneriske høydepunkt ytterst i Kragerøskjærgården er Jomfrulandsutstillingen. Den finner sted i den gamle, vernede Fyrmesterboligen og har opptil 10.000 besøkende i løpet av sommeren. Utstillingen er en salgsutstilling hvor kunsten selges fortløpende under utstillingsperioden, og skal representere ulike kunstneriske uttrykksformer – billedkunst, skulptur, foto og kunsthåndverk. Det avsettes utstillingsareal til unge debutanter og gjesteutstillere, fortrinnsvis med lokal tilknytning.

Risør Kunsthåndverksmarket
Villvins Kunsthåndverksmarked arrangeres i sentrum av Risør hvert år i juli. Det etableres en ”Håndverksgate” med demonstrasjon av kunsthåndverk og aktiviteter, salgsboder, musikalske innslag, og teaterforestilling midt i sentrums travle gater.

Du kan lese mer her:
www.nicolineshus.no
www.kragerokunst.no

Festivaler

På Kanten, Den norske filosofifestivalen i Kragerø, ønsker å bringe filosofiske spørsmål tilbake til torget. Filosofien skal ut til folket gjennom foredrag, debatter og samtale, og gjennom kunstutstillinger, litteraturhappenings, konserter, teater med mer. Filosofifestivalen arrangerer også grytidlige filosofiske fisketurer med snøre, poesi og ankerdram. Les mer...

 

Skåtøy vise og poesifestival, har vært arrangert hvert år i juli, siden 2000. Festivalen byr på både festivalutstilling og mange konserter over flere dager, både på kaféen, i kirken og på hovedscenen.
Les mer...


Kragerø Havnefestival
, ble arrangert første gang i august 2010. Arrangementet er en del av EU-prosjektet IKON (Interregionalt kulturopplevelsesnettverk) Norge, Danmark og Sverige.


Langesund International Shantyfestival,
vil noen kalle vårens vakreste eventyr. Som en årviss foreteelse i begynnelsen av juni, setter shantysangere fra fjern og nær hverandre stevne i Langesund.
Les mer...


Langesund Sjømat- og Fiskefestival
, retter seg mot et bredt publikum, og skal danne et naturlig knutepunkt mellom sportsfiskere, sjømatprodusenter, fiskerinæring, havforskningsmiljø, restaurantbransjen, forbrukere og publikum.
Les mer...


Risør Kammermusikkfestival
, ble etablert i 1991. Leif Ove Andsnes og Lars Anders Tomter er Kammermusikkfestivalens kunstneriske ledere. De høster stor anerkjennelse nasjonalt og internasjonalt for sine programmer.
Les mer...Risør Bluegrassfestival
, har blitt arrangert hvert år siden 2001, på Hommen Gård ved Gjernes. Her er det topp internasjonale workshop instruktører og det beste man har av norske og europeiske bluegrass band.
Les mer...


Risør trebåtfestival
, er en opplevelse av de sjeldne, enten du er båteier eller er en av de mange som elsker kystlivets gleder. Tusener av gjester besøker Risør og festivalen en langhelg i august, for å få med seg verdens vakreste båter, demonstrasjoner og utstillere i håndverksgata, konserter fra et utall små scener omkring i byen, teater i båtbua, sjørøvertokt, familieforestilling og eget barneområde, samt sydende liv, shantier og gjøgling i gatene.
Les mer...


Bacalaofestivalen i Brevik,
  alholdes hvert år en lørdag i midten av juli. Småbyen syder av folk, solen skinner (nesten) alltid og duften av bacalao stiger fra de mange store grytene. Det er Brevik og Omegns Sjømandsforening som arrangerer festivalen, og har ansvar for å lage de ca 6 tonn med bacalao som blir revet bort lenge før alle har fått spist seg mette. Brevik sjømannsforening har også gitt ut en egen bok med 365 oppskrifter på klippfisk og tørrfisk

 

© Kragerøfjorden.no